

## NELSON MANDELA

UNIVERSITY

# CELEBRATING & RE-IMAGINING ENGAGEMENT EVENT PROGRAMME

DAY ONE: MONDAY, 7 FEBRUARY 2022 DAY TWO: TUESDAY, 8 FEBRUARY 2022

Organised by the Engagement & Transformation Portfolio

### DAY ONE: Monday, 7 February 2022 5<sup>TH</sup> ENGAGEMENT COLLOQUIUM Chairperson: Prof George de Lange



ТІМЕ	TIME ALLOCATED	PROJECT TITLE / TOPIC	PRESENTER
9:00 – 10:00	10 minutes	Opening, Welcome and Objectives of Colloquium: Prof Andre Keet, Deputy Vice-Chancellor: Engagement and Transformation	Prof Andre Keet
9:15 -9:35	20 minutes	The Tributaries Project	Prof Andrea Hurst
9:40 - 10:00	20 minutes	The Riemvasmaak Project	Mr Karl du Preez & Prof Russell Phillips
10:05 – 10:25	20 minutes	UNODC E4J Programme: Advancing of Sustainable Development Goal 16	Prof Hennie van As
10:30 – 10:50	20 minutes	Building a Gender Intellectual Corridor that centres African Intellectual Heritage in the Eastern Cape Region	Dr Babalwa Magoqwana
10:50 – 11:00	10 minutes	Comments and Questions	
11:00 – 11:15	15 minutes	BREAK	

**Change the World** 

#### DAY ONE: Monday, 7 February 2022 5<sup>TH</sup> ENGAGEMENT COLLOQUIUM Chairperson: Prof George de Lange



ТІМЕ	TIME ALLOCATED	PROJECT TITLE / TOPIC	PRESENTER
11:15 – 11:35	20 minutes	SUNCOI Project	Dr Richard Betz
11:40 – 12:00	20 minutes	eNtsa COVID-19 Pandemic Innovative Health Support Projects	Mr Julien de Klerk
12:05 – 12:25	20 minutes	Tanks & Boats Coding Project	Prof Jean Greyling
12:30 - 12:50	20 minutes	Optical Fibre Project	Prof Tim Gibbon
12:50 – 13:00	10 minutes	Comments and Questions	
13:00		Closing Remarks	Prof George de Lange

### DAY TWO: Tuesday, 8 February 2022 **5<sup>TH</sup> ENGAGEMENT COLLOQUIUM**

#### Chairperson: Dr Bruce Damons

TIME TIME **PROJECT TITLE / TOPIC** PRESENTER ALLOCATED 9.00 - 9.30The Transformative Responsive University/Engagement as Prof Andre Keet 30 minutes Transformation and Transformation as Engagement 9.35 - 9.5520 minutes Hubs of Convergence: Converged Engagement and Co-creation of Dr Bruce Damons Knowledge 10:00 - 10:20Understanding a Community Perspective of a University in Service of 20 minutes Mr Monga Peter Society 10:25 - 10:4520 minutes Khoisan Heritage - Practices of Cultural Reappropriation Dr Magda Minguzzi 10:50 - 11:1020 minutes Harnessing ICT Innovation and Engagement to Support the Fight Prof Darelle van against COVID-19 Greunen 11:15 - 11:3520 minutes Solidarity Economy Project Mr Ivor Baatjes 11:35 - 11:4510 minutes Comments and Questions 11:45 - 12:00BREAK 15 minutes

NELSON MANDELA UNIVERSITY

Change the World



NELSON MANDELA

#### DAY TWO: Tuesday, 8 February 2022 5<sup>TH</sup> ENGAGEMENT COLLOQUIUM & LAUNCH OF FORUM Chairperson: Dr Bruce Damons



ТІМЕ	TIME ALLOCATED	PROJECT TITLE / TOPIC	PRESENTER
12:00 – 12:45	45 minutes	Round Table Discussion: Convergence and Knowledge Co-creation and the Establishment of an Engagement Forum and Community of Practice	Dr Bruce Damons
12:45 – 12:55	10 minutes	Comments and Questions	
13:00 – 13:45	45 minutes	Musical Performance: Water Works – Tributaries Composition	Dr Glenn Holtzman
13:45 – 14:00	15 minutes	Closing Remarks	Prof George de Lange
14:00 - 15:00	1 hour	LAUNCH of Engagement Forum	

NELSON MANDELA UNIVERSITY

**Change the World**